Új üzemcsarnok a Késmárk utcában

Letették a Siemens Késmárk utcai telephelyén az új üzemcsarnok alapkövét június 20-án.

A német cég az új gázturbina lapátok gyártására tízmilliárd forintos beruházásból 12500 négyzetméterrel növeli a gyártóhelyét, ami százötven új álláshelyet is jelent. A lapátok gyártását a tervek szerint 2019-ben kezdik el. Dale A Martin elnök-vezérigazgató mérföldkőnek nevezte ezt az újpalotai eseményt az óriáscég életében, és ezt támasztotta alá Szíjjártó Péter külügyminiszter is, aki hozzátette, hogy a magyar kormány azért köt partneri együttműködést a legnagyobb magyarországi cégekkel, mert felismerte, hogy a jövő gazdaságát az új technológiákra lehet építeni.

Az itt gyártott turbinalapátok ugyanis, magyar fejlesztőknek köszönhetően, titánbevonattal készülnek, amik az 1300 fokos hőhatást is kibírják. Ezzel pedig a Siemens és a XV. kerület szerepe is nőni fog a szélerőművek piacán.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A június 20-i ünnepségen a projektben támogató partnerként résztvevő XV. kerületeti önkormányzatot dr. Pintér Gábor alpolgármester képviselte, és a kerület országgyűlési képviselője, László Tamás is részt vett az eseményen.

Comments are closed.