Új autóval az ételszállításért

A kerületi gyermekintézményekbe történő biztonságos ételkiszállítás érdekében új kisteherautót vásárolt a GMK. Az ételszállító flotta megújítását több év alatt tervezi a GMK.
A GMK egyik legfelelősségteljesebb feladata a kerületi óvodák, bölcsődék közétkeztetésének biztosítása. Az étel időben és hőfokban megfelelő helyszínre érkeztetése érdekében három területre osztva járják a gépkocsivezetők az intézményeket.
„Miután az autókat használatuk során sűrűn leállítják és elindítják, így kiemelten megbízható eszközökre van szükség. Ennek érdekében javaslatot tettünk a fenntartó önkormányzat felé évenkénti 1-1 új ételszállító jármű beszerzésére olyan átgondolt formában, ami »dominóelvként« évente a leselejtezendő műhely/kertész autók pótlását is megoldja” – mondta lapunknak Mona Péter működtetési igazgató.

Az önkormányzat jóváhagyta és beépítette a költségvetésbe a járműbeszerzést, sajátos módon a 2019-ben és a 2020-ban megrendelt autók is idén érkeztek meg. Külön figyelmet érdemel, hogy a szigorú HACCP-feltételek teljesítése érdekében a Ford Transit V363-ak rakterét ételszállításra alkalmassá tették, hosszú távra biztosítva ezzel a kulturált és biztonságos élelemszállítást. A praktikus rakodás elősegítése érdekében emelt belterű, nagy tolóajtós, tolatóradaros, zárt dobozos, lökhárítóba integrált fellépős teherautót szereztek be.
Mint megtudtuk, a miniflotta-kiépítés előnye, hogy a forgalmazó 2020-ban is tavalyi áron értékesítette a járműveket – üzembe helyezéssel együtt nettó 7 797 385 forintért.
A modern autók üzemeltetési költsége jelentősen csökkenti a GMK üzemanyag- és karbantartási forrásigényét.