Új alpolgármestereket választott a testület

Rendkívüli testületi ülést hívott össze október 3-ára Hajdu László polgármester. A napirendek között szerepelt Dr. Pintér Gábor visszahívása alpolgármesteri tisztségéből, új alpolgármesterek megválasztása és a szakbizottságok helyeinek újraosztása.

Dr. Pintér Gábor/Fotó: XV Média, Vargosz

Dr. Pintér Gábor/Fotó: XV Média, Vargosz

A testület 11 igen, 1 nem szavazat mellett úgy döntött, hogy október 4-ei hatállyal visszahívja dr. Pintér Gábort alpolgármesteri tisztségéből. A képviselők titkos szavazáson határoztak így, a Fidesz-KDNP-frakció nem vett részt a voksoláson.

Tóth Imre és Victorné Dr. Kovács Judit eskütétele/Fotó: XV Média, Vargosz

Tóth Imre és Victorné Dr. Kovács Judit eskütétele/Fotó: XV Média, Vargosz

A polgármester javaslatára Victorné dr. Kovács Juditot (Fidesz-KDNP) és Tóth Imrét (MSZP) választotta meg alpolgármesternek a grémium ugyancsak titkos szavazáson. Victorné dr. Kovács Judit 13 igen, 1 nem szavazatot kapott, míg Tóth Imre 13 igen voksot gyűjtött be.

A szavazást követően dr. Balázs Zoltán alpolgármester – aki 2014 decembere óta társadalmi megbízatású alpolgármesterként a pénzügyi és költségvetési, valamint a kerület- és vállalkozásfejlesztési területekért volt felelős – bejelentette lemondását tisztségéről.

A képviselő-testület ezt követően megszavazta az új főállású alpolgármesterek illetményét. Mindkettejük illetményét havi 847 595 forintban, költségtérítésüket pedig havi 127 139 forintban állapították meg.

Az utolsó napirend keretében a képviselő-testületi szakbizottságok új tagjait is megválasztották.

(A testületi ülések élőben és felvételről is megtekinthetők az onkormanyzatitv.hu és a bpxv.hu honlapokon.)

Comments are closed.