Tüzes napok a kerületben

Az elmúlt hetekben több tűzeset is történt a kerületben. A jó hír, hogy egyik sem járt személyi sérüléssel, a rossz viszont, hogy a tűz minden esetben komoly károkat okozott.

Zrínyi utca/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Zrínyi utca/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Az első alkalommal, a Gazdálkodó utcai garázsban történt kazánrobbanás. A helyiségben sok éghető anyag volt, így a tűz a házban is jelentős károkat okozott. Olyannyira, hogy az ingatlan egy időre lakhatatlanná vált. Horváth Attila közbiztonsági referenstől megtudtuk, hogy az önkormányzat gondoskodott a bajba jutott család átmeneti elszállásolásáról. A két felnőttet és a három gyermeküket ideiglenesen a Budai II. László Stadion épületében levő szálláson helyezték el.

A másik esetben a Zrínyi utcában egy családi ház tetőtere gyulladt ki március 15-én, és a lángok pillanatokon belül átterjedtek a szomszédos épület tetőterére is. A tűzoltóknak csak a harmadik ház közelében sikerült megfékezniük a lángokat. A két épület tetőtere teljesen leégett, így ezek a házak is lakhatatlanná váltak. A tűz után Hajdu László polgármester és dr. Pintér Gábor alpolgármester is kiment a helyszínre. A bajba jutott lakók az önkormányzattól rendkívüli támogatást kaptak.

Két nappal később, március 17-én délután a Drégelyvár utcában egy magánpanzió gyulladt ki. Itt is kiégett a teljes tetőtér, a tűz okát pedig még vizsgálják a tűzoltók.

Comments are closed.