Tudomány és Harry Potter

Nagy eredmény, ha valakit egy iskolában a legsikeresebb ­diáknak neveznek. Ez a megtiszteltetés érte a XV. kerületi Pálmai Ádám Zefiroszt. A Herman Ottó Természetismereti Versenyen idén második helyezést ért el a hatodik osztályosok között, kitűnő az év végi bizonyítványa és már második éve kapja meg az Év Diákja díjat a zuglói Heltai Gáspár suliban.

– Miért indultál el a természettudományos megmérettetésen?
– Tavaly ajánlotta a tanárom, Postás Beáta, hogy induljak el ezen a versenyen, akkor harmadik lettem, idén pedig második. Ez egy országos, levelezős verseny természetismereti témában, tavasszal kezdődött. Voltak kérdések földrajzból, kémiából, biológiából, például az Év Madaráról.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

– Hogyan készültél fel?
– A tanárom is segített, régebbi feladatlapokat oldottam meg és utánaolvastam. Általában a napköziben készültem, gyorsan megcsináltam a leckémet, és utána foglalkoztam a verseny témáival. A harmadik fordulót a Műszaki Egyetemen tartották, harminc kérdés volt, nekem huszonhat pontom lett, így lettem második.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

– A természettudomány érdekel a legjobban?
– Igazából minden érdekel. Várom a jövő tanévet, mert lesznek új tantárgyaink. Egyébként szeretek olvasni, kedvenc regényem a Harry Potter, a sportok közül meg a gyorsfutást és a távolugrást szeretem, de most nem járok edzésre.
– Mivel szeretnél foglalkozni, ha nagy leszel?
– Nahát, azt tényleg nem tudom.
– Örültél az eredményeidnek?
– Igen, főleg az Év Diákja díjnak, mert az egész iskolában ez a legnagyobb kitüntetés.
– Érdekes a keresztneved, honnan származik?
– A családomnak vannak görög gyökerei, jelenleg ez még a becenevem, mert még most intézzük, hogy hivatalosan is ezt használhassam. De azt szeretem, ha így szólítanak.

Comments are closed.