Tóvédők ünnepe

A Föld napja alkalmából szemétszedéssel és játékkal egybekötött ünnepséget tartottak a Nevesincs tó partján és Liwa-malom környékén. Az eseményt Merk Péter önkormányzati képviselő szervezte.

A képviselő jó hírrel fogadta a résztvevőket: „a főváros ismét visszaadta a tó és környezetének védettségét, amely így továbbra is megőrizheti a nyugalmát és érintetlenségét”.

Merk Péter/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Merk Péter/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Ezt azonban egy másik hírrel már cáfolni volt kénytelen, hisz a védettség visszakapását követő napokban ismeretlen okból kigyulladt a tó melletti kiserdő. A tűz a tó körüli élővilágot is veszélyeztette, ám a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem lett nagyobb kár.

A tűzoltók bátor helytállásáért Merk Péter és a rendezvényt megnyitó Németh Angéla polgármester elismerő oklevélben részesítette Béres Ferenc tűzoltó alezredest, újpesti tűzoltóparancsnokot. Ugyancsak elismerésben részesült egy civil fiatalember, Papp Dávid, aki rendszeresen kijár a tóhoz, és ha kell, megjavítja az önkormányzat által 1992-ben kihelyezett „helyi jelentőségű természetvédelmi terület” táblát.

Comments are closed.