Még keresik a Fővárosi Nagycirkusz új helyét

A Fővárosi Nagycirkusz egészen addig jelenlegi helyén marad, amíg fel nem épül az új épület. Még nincs döntés a helyszínről, a költözés várható időpontja 2019 – mondta a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója, miniszteri az MTI-nek.

Forrás: www.fnc.hu

Forrás: www.fnc.hu

Fekete Péter azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy a Magyar Közlönyben megjelent: a kormány a nemzeti fejlesztési minisztert és az emberi erőforrások miniszterét bízta meg azzal, hogy szeptember 30-ig készítsen előterjesztést a Fővárosi Nagycirkusz költözéséről. Ebben a tervezett új helyszínnek és a költözés várható ütemezésének is szerepelnie kell.
“Az előterjesztésben szerepelnie kell, hogy ameddig az új épület fel nem épül, addig nem zárhat be jelenlegi helyén a cirkusz. Ehhez pedig miniszteri biztosként ragaszkodom. Az új épület előkészületein folyamatosan dolgozunk, tervezünk, felmérjük a lehetőségeket, a helyszín megszerzése a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. dolga. A Városliget túlsó oldalán, a Dürer Kert területén lévő volt Sacré Coeurt, az egykori Professzorok Háza épületét alkalmasnak tartjuk a Fővárosi Nagycirkusz számára, ugyanakkor a jelenlegi tulajdonossal még tart a jogi procedúra” – szögezte le Fekete Péter.
A lehetőségek között szerepelt a Ferdinánd híd környéke, a korábban kormányzati negyedként elképzelt terület is. Fekete Péter úgy látja, 2019-ben költözhet új helyére a Fővárosi Nagycirkusz.

 

Comments are closed.