Tornaszoba épül a Kavicsos közi oviban

A 2016/2017-es nevelési-oktatási év előkészítéséről, közterületek elnevezéséről, a szánkózódomb biztonságos megközelítése érdekében végzett beruházások költségbecsléséről is tárgyalt többek között március 1-jei ülésén a képviselő-testület.

Az ülés Szilvágyi László interpellációjával kezdődött, aki arról kérdezte a polgármestert, hogy a Klik XV. tankerületének van-e tartozása az önkormányzat felé. Hajdu László polgármester elmondta, hogy a Klik 28,5 millió forinttal tartozik a helyhatóságnak, többek között telefonszámlákkal, a zeneiskolai tandíj ráeső részével, az iskolatej költségeivel, illetve a tanuszoda használati díjával. Elhangzott, hogy a tartozásokat több esetben jelezték a Kliknek. Amennyiben nem fizetik továbbra sem a számlákat, fizetési felszólítást küldenek a tankerületnek, majd jogi úton hajtatná be a tartozást az önkormányzat.

Ezt követően a 2016/2017-es oktatás-nevelési év előkészítéséről döntöttek a képviselők. Ennek értelmében az óvodai beiratkozás május 2. és 6. között lesz. Meghatározták az indítható óvodai csoportok számát is. Itt lényeges változás, hogy a Kavicsos közi óvodában az egyik csoportszobából tornaszobát alakítanak ki, így ott egy csoporttal kevesebb indulhat ősztől, ugyanakkor a Páskom parki oviban eggyel több csoport lesz. A testület elvi döntést hozott arról, hogy hozzájárul a Száraznád iskola egyházi fenntartásba adásához, és az iskolaépületet ingyenesen a katolikus egyház használatába adja 99 évre. (Erről bővebben a 7. oldalon olvashatnak.)

A bölcsődei szolgáltatási díjakon kívül nem változnak a szociális szolgáltatások intézményi térítési díjai. A bölcsődei gondozás díját napi 3396 forintban, az időszakos gyermekfelügyeletet óránként 283 forintban, a játszócsoport díját 2 órára 566 forintban, míg a sószoba használatát 30 perces időtartamra 142 forintban határozták meg.

Megválasztotta a grémium a Civil Tanácsadó Kollégium tagjait, akik a civil szervezetek számára kiírt pályázatokkal kapcsolatos döntéshozatalban segítenek majd.

Több, eddig névtelen, lakók által nem lakott közterület elnevezésére is javaslatot tettek a képviselők. Az új utcanevekkel kapcsolatban a Fővárosi Közgyűlés hozza majd meg a végső döntést.

Elkészült a Szentmihályi úti szánkózódomb biztonságos megközelítéséhez szükséges beruházások költségbecslése. A járda és a jelzőlámpás csomópont kialakításának becsült költséges együttesen csaknem nettó 16 millió forint. A testület megbízta a polgármestert, járjon el a fővárosnál, hogy elkészüljön a jelzőlámpás gyalogátkelőhely, a járda megépítésének költségét pedig tervezzék be a kerület idei költségvetésébe.

Két újabb szoborral bővülhet az 1956-os emlékpark. A Camus-szobor mellé Zbigniew Herbert lengyel író, költő és Hannah Arendt német-zsidó származású filozófus, politológus szobrát állítaná fel az önkormányzat az 1956-os forradalom 60. évfordulójára.

(A testületi ülések felvételről teljes terjedelmükben megtekinthetők az onkormanyzatitv.hu honlapon.)

Comments are closed.