Tornacipős májusköszöntő – képekkel

A kerületi majális gazdag programkínálata nemcsak a városrészben élőket csalogatta ki a szabadba, hanem a főváros más részéről és a környező településekről is szép számmal érkeztek érdeklődők. Sőt, még külföldiek is jöttek a Szántóföld úti Sporttelepre, ahol több százan mulatoztak a munka ünnepén.

Retro hangulattal köszöntötte május elsejét a XV. kerület, igaz a kavalkádban néha Disneylandben érezhettük magunkat. A megelevenedett rajzfilmfigurák előszeretettel keresztezték utunkat. Széles mosoly Mickey és Minnie egértől, szelfi Olaffal, a hóemberrel. Kerületi jó barátunk, Pingvin Pityu pedig a környezettudatos szemléletre hívta fel a figyelmet. A családokat a tízpróba vonzotta a legjobban.

Íjászaton, sportlövészeten és egyéb ügyességi játékokon próbálhatták ki magukat kicsik és nagyok.  De volt strandröplabda, kosárlabda és a műfüves labdarúgótorna is. A főzőversenyre nevezett csapatok bográcsaiban rotyogtak a díjnyertes ételek.

A nagyszínpadon a közönséget fúvószenekar, a Szilas Néptáncegyüttes, különböző tánc- és énekelőadások, valamint a Csomópont tehetségei szórakoztatták. Zárásként pedig Auth Csilla és a Mobilmánia koncertje tette emlékezetesebbé az idei első májusi napot.

 

Comments are closed.