TOP 100-ban a lila iskola

Nemrég jelent meg a Heti Világgazdaság (HVG) friss összesítése, melyben a középiskolákat (gimnáziumokat, szakképző intézményeket, gyakorló iskolákat és egyházi intézményeket) összesítette. Ebben a rangsorban a kerületi iskolák közül a László Gyula Gimnázium és Általános Iskola áll a legelőkelőbb helyen, története során először a 61. helyre rangsorolták.

Bäckné Kremm Andrea igazgatónő/Fotó: XV Média, Vargosz

Bäckné Kremm Andrea igazgatónő/Fotó: XV Média, Vargosz

– A HVG három éve rangsorolja az intézményeket – mondta Bäckné Kremm Andrea igazgatónő. – Mindhárom alkalommal a megvizsgált ezer gimnázium közül az első százban voltunk, tavaly és tavalyelőtt a 81. helyre soroltak bennünket, innen sikerült a 61-re előrelépnünk.

A középiskolákat számos szempont alapján értékelik, de általános vélemény, hogy a legobjektívebb szempontrendszerrel a HVG dolgozik. Ők ugyanis kizárólag az országos magyar és matematika kompetenciamérés (10. évfolyamon), a magyar-, matek- és történelemérettségik, a felvételik és a nyelvi érettségik eredményei alapján rangsorolják az iskolákat.

– Ennek a rangsornak mindenképpen presztízsértéke van – tette hozzá az igazgatónő -, és visszajelzés is az iskolai munkáról. Büszkék vagyunk a helyezésre, úgy vélem, ennyi intézmény között már az első százba bejutni is rendkívül nagy teljesítmény. Főleg olyan fiatal gimnáziumnak, mint a miénk.

A lila iskolában az első gimnazista évfolyam 2002-ben érettségizett. Jelenleg mintegy háromszázharmincan vesznek részt a nyolc évfolyamos képzésben.

Comments are closed.