Tokió 2020 – Szilágyi Áron ismét aranyérmes, sporttörténelmet írt

Akárcsak 2012-ben, Londonban és öt éve Rio de Janeiróban, a tokiói olimpián is Szilágyi Áron nyerte a férfi kardozók egyéni versenyét. A Vasas vívója egész nap bámulatos teljesítményt nyújtott, a döntőben pedig parádés vívással 15-7-re múlta felül az olasz Luigi Samelét. Szilágy Áronon kívül eddig négy nagyszerű elődjének – Fuchs Jenőnek, Kárpáti Rudolfnak, a szovjet Viktor Krovopuszkovnak és a francia Jean-Francois Lamournak – sikerült megvédenie a címét férfi kardban, de egyéniben a triplázás még senkinek nem jött össze.
A 31 éves, immár háromszoros olimpiai bajnok versenyző a magyar vívósport 38. ötkarikás aranyérmét, egyben a tokiói magyar küldöttség első dobogós helyét szerezte – közölte az MTI.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Mint köztudott a koronavírus-járvány miatt szigorú intézkedések mellett, nézők nélkül tartották meg július 23-án Tokióban a XXXII. nyári olimpiai játékok megnyitóünnepségét. Digitális eszközök segítségével próbálnak hangulatot teremteni az üres versenyhelyszíneken és Miraitova, a olimpia kabalafigurája is minden bizonnyal oldja a feszültséget.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Rengeteg magyar sportoló,  173 szerzett kvótát Tokióba. Az egyéni atléták mellett három csapatunknak is szurkolhatunk: a női és a férfi vízilabda-válogatott mellett a női kézilabda-válogatott is esélyes a játékokon. Az újdonságok közül karatéban leszünk érdekeltek mégpedig a kerületi Hárspataki Gábor révén. A szintén kerületi Keszthelyi Rita, női vízilabda-válogatottunk klasszisa pedig úgy nyilatkozott: pályafutása harmadik olimpiáján végre egy harmadik hellyel lenne elégedett.

Keszthelyi Rita a női vízilabda-válogatott edzésén a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban.
Fotó:MTI/Kovács Tamás

Comments are closed.