Több mint ötven új parkoló épül

Idén összesen 282 millió forintot fordít az önkormányzat közlekedésfejlesztésre. Az összeg tartalmazza az útépítések tervezését, a Tempo 30-as övezetek terveztetését, a járdaépítési pályázatot, a közlekedési korrekciókat, a parkolóépítéseket és -felújításokat – mondta el Németh Tibor főépítészi, városfejlesztési és üzemeltetési főosztályvezető.

Jelenlegi parkolási helyzet/Fotó: XV Média, Vargosz

Jelenlegi parkolási helyzet/Fotó: XV Média, Vargosz

Az újpalotai városrész köztudottan hiányt szenved parkolókban. Vannak különösen neuralgikus pontok, ahol lokálisan igyekszik javítani a helyzeten a helyhatóság. Ilyen például a piac környéke. Tavalyelőtt elkezdődött a piac felújítása, ennek kapcsán a Nyírpalota utcai zöldsávban létesített 84 parkolót a hivatal, és a Kontyfa utcai pakolók számát is növelték hárommal.
A megnövekedett gépjárműforgalom miatt azonban a Kontyfa utca 10. számú épületnél további gépkocsileállók kialakítására van szükség. A elképzelések szerint több mint 20 parkolóhelyet alakítanának ki 14 millió forintból.
A Zsókavár utca 2. mellett korábban elkezdett parkolóépítést a közműhálózatot érintő problémák miatt felfüggesztette az önkormányzat, de idén, az újratervezést követően, itt is megépülhet majd a 34 új parkolóhely, amelyre 24 millió forintot irányoztak elő.
– Mindezek mellett a Nyírpalota utcai zöldsávban, az elbontott Shell-benzinkút helyén is új gépkocsileállók kialakítását tervezi az önkormányzat, de itt idén egyelőre csak a terveztetést végzik el – tudtuk meg a főosztályvezetőtől.
Az új építések mellett 15 milliót költ a hivatal az újpalotai parkolók felújítására, amely további javulást eredményez majd a parkolóhelyek kihasználtságában.

Comments are closed.