Több millió forint értékű heroint foglaltak le a rendőrök

Több millió forint értékű heroint foglaltak le a rendőrök, amikor tetten értek két kábítószer-kereskedőt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon március 2-án.

A közlemény szerint S. Ismet 50 éves szerb-koszovói kettős állampolgárral, valamint K. Gábor 39 éves budapesti férfival szemben indított eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Mindkettejüket fogva tartják.
A gyanúsítottak hosszabb ideje kereskedtek Magyarország teljes területén kábítószerrel, főként marihuánával és heroinnal.
A nyomozók akkor érték tetten őket, amikor 225 grammos, barna ragasztószalaggal körbetekert csomagot adott át a szerb-koszovói állampolgár K. Gábornak a XV. kerületben február 25-én délután. A csomagról azt állapította meg a vegyészszakértő, hogy heroint tartalmaz, amelynek tömege meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. A kábítószer feketepiaci értéke több mint 2,5 millió forint – tették hozzá.
A gyanúsítottaknál házkutatásokat is tartottak, ezek során informatikai berendezéseket, készpénzt, K. Gábornál pedig kábítószer-fogyasztáshoz használt eszközöket találtak és foglaltak le a rendőrök – olvasható a közleményben.

Comments are closed.