Tisztaság a kulcs

Dr. Filipsz Andrea kerületi jegyző felhívást intézett a társasházak közös képviselői felé, melyben azt kérte, hogy a járványveszély csökkentése érdekében az általuk képviselt épületekben a közös használatú területeket rendszeresen tisztítsák és fertőtlenítsék.

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

A levélben a jegyző arra is felhívta a figyelmet, hogy a takarítások alkalmával szükséges a liftek és a kapucsengők hívógombjainak rendszeres fertőtlenítése is.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a jegyzői utasításnak eleget tegyünk – mondta Gugyella János, az Újpalota 1. Számú Lakásszövetkezet alelnöke. – Most az egészségünk a legfontosabb, emiatt mi már a hét elején utasításba adtuk a takarítóknak, hogy fertőtlenítsék a közösségi tereket! Ezt még úgy is meg kell tenniük, hogy az néhány korábbi tevékenységük, mint például a lépcsőfordulói ablakok tisztításának a rovására megy.

A Nyírpalota 1–21. számú házban (és valamennyi XV. kerületi társasházban) a takarítók naponta fertőtlenítik az ajtókat, a földszinti közösségi tereket, a szemétledobók bejáratát, a liftajtókat és gombokat, illetve a lépcsőkorlátokat (a tízemeletes épületekben a harmadik, a négyemeletesekben pedig a második szintig).

– A járványhelyzet miatt a mi lakásszövetkezetünk (mely a legnagyobb a kerületben) korlátozó intézkedéseket vezetett be. Többek között az igazgatóság tevékenységét is felfüggesztettük minimum egy hónapra, melyről a közösségi oldalunkon, illetve a lépcsőházakban kitett plakátokon tájékoztattuk a lakókat.

Comments are closed.