A testületi ülésen való részvételre szólította fel a kormánypárti képviselőket Tóth Veronika

A kerületben kialakult politikai helyzetről tartott sajtótájékoztatót Tóth Veronika DK-s önkormányzati képviselő július 11-én délután. Az eseményen részt vett Király Csaba is, a RÁTE képviseletében.

Tóth Veronika szerint a Fidesz és annak helyi vezetői háborút indítottak a kerület egyes vezetői ellen, azzal pedig, hogy nem mennek el a testületi ülésre, akadályozzák a munkát és nem teljesítik képviselői kötelezettségüket.

– Hajdu László polgármestert fegyelmi eljárás elé akarják állítani, Németh Angéla alpolgármestert feljelentik, és keresik a lehetőséget, hogy Lamperth Mónika jegyzőt is büntetőeljárás alá vonják – jelentette ki a képviselő.

Tóth Veronika azokra a szerinte ellentmondásos nyilatkozatokra is felhívta a figyelmet, amit a kormánypárti képviselők tettek a médiában az üggyel kapcsolatban. Állítása szerint a politikai vita mögött László Tamás országgyűlési képviselő áll, akivel szemben és a Fidesz-frakcióval szemben is súlyos vádakat fogalmazott meg, amelyekre azonban bizonyítékokkal nem szolgált.

Tóth Veronika hangsúlyozta: ha a július 12-i testületi ülésen sem vesznek részt a kormánypárti képviselők és nem szavazzák meg az új óvodai rendszer költségvetését, akkor havi 130 millió forintos állami támogatást veszít el a kerület.

Comments are closed.