Tervet készített az önkormányzat a tisztább kerületért

Intézkedési tervet dolgozott ki a közterületek rendjének megóvására az önkormányzat. Erről tartott sajtótájékoztatót a kerület vezetése május 21-én, amin az is elhangzott, hogy szigorúbban lépnek fel a szemetelőkkel szemben.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A tájékoztatón bemutatott intézkedési tervet a márciusban elkezdett ellenőrzésekre, valamint lakossági felmérésre alapozták és ezek alapján problématérképet hoztak létre. Németh Angéla polgármester a sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy a lakossági jelzésekből jól látszik, a lakóknak a legnagyobb problémát az utak, járdák rossz állapota, a kevés parkolóhely és a közterek rendezetlensége jelenti. A fővárosi tulajdonban levő utak esetében az önkormányzat megoldani nem, csak jelezni tudja a tulajdonos főváros felé a fennálló problémákat. A közterületek tisztaságán azonban javíthat az intézkedési terv – hangsúlyozta a polgármester.

Az intézkedési tervben szerepel, hogy

  • átalakítják a közterület-felügyelői hálózatot,
  • a rendőrök, mezőőrök közösen járőröznek majd többek között az adó- és vámhatóság munkatársaival,
  • ütemterv készül az illegális hulladékkal borított területek felszámolására, és ahol meg tudják tenni, ott a behordási utakra fizikai akadályokat raknak ki,
  • szigorúbban lépnek fel a szemetelő, a közterületek rendjét semmibe vevő kiskereskedelmi egységekkel szemben.

Dr. Lamperth Mónika, a kerület jegyzője a tájékoztatón kitért arra, hogy keményen fognak fellépni azokkal a boltokkal szemben, amik rombolják a közterületek rendjét, és akár be is zárathatják ezeket. A jegyző azt is elmondta, hogy hatósági jogköre a nemzeti dohányboltokra nem terjed ki. Ezeknél az adó- és vámhatóság léphet fel hatóságként, a trafikok környékén azonban a közterület-felügyelők és a rendőrök tartanak rendet.

——————————————————————————————————————————————————————–

A rendészeti osztály a hét minden munkanapján ügyfélfogadást tart a hivatal ügyfélszolgálatán (Bocskai utca 1-3.), ahol munkatársuk fogadja a bejelentéseket a 305 3230-as vezetékes telefonszámon és felvilágosítást nyújt a közterület-felügyelői intézkedésekről.

A rendészeti osztályt a félfogadási időn kívül a 305 3147-es ügyeleti telefonszámon lehet hívni.

Comments are closed.