Terhet jelentő gépjárművek

Sokan panaszkodnak a kerületben az átmenő teherautó-forgalomra. A nehézgépjárművek ugyanis nemcsak a személy­autó-forgalmat lassítják, hanem az útburkolatot is rongálják, illetve a gépjárművek zaja a lakosságot is zavarja. Ezért az önkormányzati rendészek a rend­őrök­kel, valamint a főváros rendészeti igazgatóság felügyelőivel összefogva februárban átfogó, kiemelt számú ellenőrzéseket tartanak a kerületben.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

– A lakosság panaszai hozzánk is eljutottak, ezért kezdeményeztük, az eddigiekhez képest több ellenőrzés legyen – tudtuk meg Horváth Attilától, az önkormányzati rendészek vezetőjétől.
Februárban tehát kiemelten ellenőrzik, hogy a 12 tonna feletti gépjárművek rendelkeznek-e behajtási engedéllyel, melyet a Budapesti Közlekedési Központtól lehet beszerezni. Az ellenőrzéseket hetente többször meg fogják ismételni. Amennyiben behajtás nélküli járművet állítanak meg, akkor annak vezetőjét 30 ezer forintos közigazgatási bírsággal fogják büntetni.
– Az akciótól azt várjuk, hogy csökken majd a teherautó-forgalom a kerületben – mondta a vezető.
Az ellenőrzések során azonban nemcsak a behajtási engedélyeket fogják ellen­őrizni, hanem azt is, hogy teherautók rendelkeznek-e a kötelező tartozékokkal, többek között menetlevéllel és tachográffal.
A teherautó-forgalom növekedése leginkább Rákospalota lakosságát érinti, a nehézjárművek ugyanis előszeretettel használják a Szerencs utcát, a Régi Fóti utat, a Szántóföld utcát, valamint a környező utakat is.

Comments are closed.