Várhatóan elterelik a 8E buszt egy II. világháborús bomba miatt – frissítés

Második világháborús bombát találtak a XII., Sashegyi úton. Emiatt korlátozásra kell készülni a Hegyalja úton, a Szánkó utcában a Vas Gereben utcában és a Sashegyi úton. A hatósági zárás miatt a 8E autóbusz várhatóan terelt útvonalon közlekedik majd – írja a BKK a Facebook-oldalán.

A Sashegyi út 2. számú háznál találták a bombát. A tűzszerészek már a helyszínre érkeztek, és a területet 150 méteres sugarú körben kiürítik – írja a Hegyvidéki önkormányzat a Facebook-oldalán.

Frissítés:

Elszállították a helyszínről azt a bombát, amelyet csütörtök este találtak a főváros XII. kerületében – közölte Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje január 19-én este.

Németh-Zsohár Ágnes elmondása szerint a szakemberek egy második világháborús, 50 kilós, magyar repeszromboló bombát találtak, aminek sérült volt a gyújtószerkezete, de szállítható állapotban volt. A tűzszerészek egy kijelölt helyen később megsemmisítik a robbanótestet.
Az elszállítás után a korábban 100-150 méter sugarú kört érintő területzárást feloldották, a lakók visszatérhetnek otthonaikba.

 

Comments are closed.