Templom születik

Látványos szakaszához érkezett az újpalotai református templom építése a Száraznád utca 4. szám alatt. Fogarasi Gábor lelkész és dr. Sápi Zoltán, az újpalotai gyülekezet világi gondnoka tájékoztatta az érdeklődőket júniusban az építkezés részleteiről.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A vendégek tájékoztatást kaptak arról, hol lesz az ifjúsági terem, a lelkésziroda, vizesblokk, gondnoki és lelkészlakás, illetve templomtér. Az is kiderült, hogy a gázt, az elektromos áramot és a vizet már bevezették az ingatlanra.

A tervek szerint a templomtérben 165 széket helyeznek el, ami a karzaton található ülőhelyekkel 200-ra bővíthető. Ezt az újpalotai gyülekezet méretéhez igazították. A szószék nem fent, hanem a gyülekezet tagjaival egy szinten lesz. Fogarasi Gábor ugyanis nem föntről, hanem szemtől szemben szeretne majd a gyülekezetéhez beszélni.

A templomban a hallássérülteknek is kialakítanak egy részt, illetve, az épületet úgy helyezték el a zöldövezeten belül, hogy ehhez mindössze négy fát – köztük egy beteg egyedet – kellett kivágniuk. A növényeket pótolták, összesen 9 csemetét ültettek el a környéken.

Az újpalotai református templom ez év december 31-ig készül el, ám mind a gyülekezet tagjai, mind pedig a kivitelező szeretnék, ha már október 31-én, a reformáció 500 éves évfordulóján állna az épület.

A bejáráson Hajdu László polgármester, dr. Lamperth Mónika jegyző, Vargáné dr. Kalán Ilona főosztályvezető, Sipos Gábor főépítész és Németh Tibor főosztályvezető is részt vett.

Comments are closed.