Telt háziverseny

Harmadik alkalommal rendezte meg az MTK Karateszakosztálya (a volt Dynamic) az Újpalota Karate Kupát, melyet ezúttal is támogatott a kerületi önkormányzat.

A Magyar–Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium tornatermében Victorné dr. Kovács Judit alpolgármester nyitotta meg a több mint száz kerületi gyereket felvonultató programot december közepén, majd az előző napon sikeres övvizsgát tett gyerekek vehették át megérdemelt jutalmukat.

Ezt követően kezdődött a verseny, amelyen kizárólag az MTK-s karatésok mutatkozhatnak be. Miklós Nikolett, a szakosztály egyik edzője elmondta, hogy az Újpalota Kupán azok a 3-13 éves korú karatékák indulnak, akik nemrég kezdték el a sportot, és akik számára év közben még csak elvétve akadnak versenyek.

A Neptun utcai iskola tornatermében azonban immár harmadik alkalommal van lehetőségük arra, hogy a szüleik, ismerőseik – akik minden évben zsúfolásig megtöltik a tornatermet – előtt is bemutathassák, mit tanultak az elmúlt hónapokban. A verseny másik sajátossága, hogy a zsűriben az MTK válogatott versenyzői foglalnak helyet, így a gyerekek olyan példaképek előtt léphettek tatamira, mint Czagány Dóra, Hárspataki Gábor és Tamás Ferdinánd.

Az Újpalota Karate Kupa jó lezárása volt a 2017-es évnek, ugyanis idén az MTK karatésai immár nyolcadik alkalommal nyerték meg a hazai klubok magyar bajnoki versenyét.

(Címlap: archív fotó)

Comments are closed.