Teljes átalakulás a Kontyfa utcában

Megismételt közbeszerzési eljárás után sikerült szerződést kötni, így elkezdődhetett a régóta várt felújítás az Egyesített Szociális Intézmények Idősek Klubja és Nappali melegedő 1970-es években épült Kontyfa utcai épületében. A részletekről Mona Péter, a GMK működtetési igazgatója számolt be.
A felújítás egyik célja az épületben működő szervezeti egységek területi felhasználásának módosítása. A Nappali melegedő a külső faházból beköltözik a korábban az Idősek Klubja által használt 85 négyzetméteres terembe. A melegedőben ezért újabb vizesblokkok és kiszolgálóhelyiségek (mosó- és szárítóhelyiség, interjú- és orvosi szoba, szociális mosoda és mosóhelyiség, konyha, irodák) kialakítása vált szükségessé.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

„Az Idősek Klubja a korábbi konyha helyiségeinek összenyitásával kap egy új közösségi teret. A melegítőkonyha területi változásai miatt komplett felújításra kerül, valamint új bejáratot kap az étel szállítására” – mondta az igazgató.
A rekonstrukció során megtörténik az épületben levő és az épületet megkerülő nyomóvezetékek cseréje. A szükséges belső átalakítások során új szerelt gipszkarton válaszfalak készülnek, a homlokzati és belső nyílászárók, padlóburkolatok, csempeburkolatok, szaniterek is megújulnak. Az elektromos felújítás során a vezetékek, a kapcsolók, az aljzatok és az elosztószekrény cseréje mellett a menekülést jelző táblák újulnak meg. A radiátorok és szerelvényeik lecserélése is a felújítás része. A vizes helyiségekben a csővezetékek és padlóösszefolyók cseréje az aljzatbeton felbontásával és a vezetékek komplett újraszerelésével történik az épületen kívüli legközelebbi csatornaaknáig – tudtuk meg.
A felújítás várható költsége csaknem bruttó 120 millió forint, melyet önkormányzatunk biztosított az idei költségvetésben.

Comments are closed.