Tavaszi munkák és parkolóépítés a kerületben

Füvet kaszáltak, fákat ültettek, a virágágyásokat készítették elő az elmúlt napokban a Répszolg munkatársai a kerületben. Emellett parkolóépítések, felújítások is kezdődtek Újpalotán.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

– A tavaszi munkák során 300 fát ültettek ki kerületszerte a Répszolg szakemberei. Idén nem lesz teljes utcákat érintő fasortelepítés, helyette a meglévő fasorok pótlása történt meg az elmúlt hetekben, több mint hetven helyszínen – tudtuk meg Demeter János ügyvezetőtől.
Az első fűkaszálás május elsejére befejeződött, ezt követően kezdődhet majd el a virágágyások beültetése.
– Idén jelentősebb forrást különített el a képviselő-testület zöldfelület-rehabilitációra, ezzel kapcsolatban a helyszínek kijelölése még tart – mondta el az ügyvezető.
A tavaszi zöldfelületi munkák mellett elkezdődött a parkolók felújítása, új parkolóhelyek építése is. A Nyírpalota út 59–73. és a Páskomliget utca 32–54. előtt elvégezték a feltöredezett, elhasználódott parkolóállások felújítását, melynek során kicserélték a régi pályaszerkezetet.
– Jó hír, hogy új parkolók is épülnek. A Neptun utcában, a Magyar–Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola előtt egy tízállásos parkolót létesítettek, a Sárfű utca 3. előtt pedig egy húsz férőhelyes parkoló épül. Hamarosan elkezdődik az építkezés a Nyírpalota út 1–21.-gyel szemben, ahol a zöldsávban alakítanak ki hatvan férőhelyes parkolót – tette hozzá Demeter János.

Comments are closed.