Tatarozás a Páskom oviban

Teljes körű felújítást végeznek a Mosolykert Óvoda Páskom Tagóvodájában. A rekonstrukció részleteiről Fodor Sándort, a köznevelési, közművelődési és sportosztály vezetőjét kérdeztük.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Az óvoda felújítására kiírt közbeszerzési eljárás még tart, de a tervek szerint június 19-én adják át a munkaterületet, és ekkor kezdődhetnek el a felújítás – tudtuk meg Fodor Sándortól.
A kivitelezés ideje alatt a gyerekeket az Árendás közi óvodaépületbe helyezik el, ahol a korábban használaton kívüli helyiségekben tisztasági festést végeztek.
– A Páskom óvodában a belső felújítás az összes helyiséget érinti. Minden külső nyílászárót kicserélnek jó minőségű műanyag nyílászárókra. A mosdókban a víz- és csatornavezetékek cseréjét követően új burkolatok készülnek. Az épület elektromos hálózatát is felújítják az elosztószekrényekkel együtt, valamint új szerelvényeket és energiatakarékos LED fényforrásokat szerelnek fel. A fűtési rendszer hálózata megmarad, de új radiátorokat és radiátortakarókat kap az óvoda – sorolta a fejlesztéseket az osztályvezető.
Mint megtudtuk, a földszinti tornaterem és sószoba környékét is átalakítják, így nagyobb lesz a tornaterem és kulturált udvari kijárat is készül közvetlen mosdóelérhetőséggel. Mindemellett a beépített szekrényeket is felújítják. A teljes rekonstrukcióra bruttó 141 millió forintot különítettek el.
– A munkák befejezésének időpontját csak a szerződéskötést követően tudjuk megmondani, de terveink szerint a karácsonyi ünnepeket követően, 2018. január 2-án már a felújított óvoda várja vissza a lakóit – mondta Fodor Sándor.

Comments are closed.