Tangózók a SpeciArton – képekkel

 

Immár ötödik alkalommal rendezték meg a Speci­Art, Speciális Művészeti Fesztivált az újpalotai Fő téren, május 12-én és 13-án. Idén tizennyolc művészeti csoport érkezett az ország minden tájáról, bizonyítva, hogy a sérült vagy értelmi fogyatékos embertársainknak is fontos a művészet, ez náluk is az önmegvalósítás eszköze.

Fotó: XV Média, Vargosz

Melinda és GáborFotó: XV Média, Vargosz

Melinda és Gábor mindketten a XV. kerületben élnek, az itteni tánccsoporttal léptek fel a fesztiválon. Melinda huszonhárom éves és már öt éve táncol. Ő már lépett fel a SpeciArton is, a huszonötéves Gábornak ez az első alkalom. A most előadott tangót együtt táncolják, de például a keringőnél más a párjuk, „váltóban vannak”.
A csoport programjába beillesztenek állandó számokat, de fellépésenként is tanulnak új darabokat. Melinda szerint „sokat kell próbálni egy új darabot és néha nehéz”, de nagyon szeret táncolni „a mozgás miatt, meg így meg tudom mutatni, hogy mit tudok”. Gábor szereti a próbákat és a fellépéseket is, főleg azért, mert sokat utaznak az országban. „Jártunk már Kecskeméten, Egerben, Tatabányán és Nyíregyházán is szerepelni.” A sok gyakorlás meghozta az eredményét, Gábor már csak egy kicsit izgul a fellépéseken.
A fesztivált az ÉNO Újpalota, a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület, a Csokonai Művelődési és Sportközpont (CSKSK) és a XV. kerületi önkormányzat szervezte.

Képek a fesztiválról/Fotók: XV Média, Vargosz. A fotóra kattintva megnyílik a képgaléria.

 

 

Comments are closed.