Tájékoztatás az önkormányzati bérlakásokban élőknek

TÁJÉKOZTATÁS

Felhívjuk Tisztelt Bérlőink figyelmét!

Budapest Főváros XV. Kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének a lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának feltételeiről szóló 26/2003.(VI.30.) számú önkormányzati rendeletében (továbbiakban: Rendelet) foglalt jogszabályi kötelezettség értelmében a Palota-Holding Zrt. 2019. október 31. napjáig felülvizsgálta a szociális alapon és költségelven bérbe adott lakások Bérlőinek – a Bérlők által benyújtott jövedelemigazolások alapján – ezen lakbér mértékre való jogosultságát.

A felülvizsgálat eredményeként a lakbér mértéke megváltozhat, amelyről a Bérlők írásban, Tulajdonosi Nyilatkozat útján értesülnek.

A felülvizsgálat eredményeként megváltozott lakbér mértéke NEM BÉRLETI DÍJ EMELÉS. A Rendelet alapján a bérleményben lakó, egy főre jutó nettó jövedelem határozza meg a bérbe adott lakásra vonatkozó lakbér mértékének jogosultságát, amely lehet szociális alapú, költségelvű, valamint piaci alapú.

Amennyiben – a benyújtott jövedelemigazolás alapján – változik a lakbér mértéke, az új lakásbérleti díjat a 2020. január hónaptól kezdődően megküldött havi számlával kell megfizetniük a Bérlőknek.

Budapest, 2019. december

Tisztelettel:

 

                                                                                              Cserdiné Németh Angéla sk.

                                                                                                          polgármester

Comments are closed.