Tábori lélekmorzsák

Végre fiataloktól hangos a XV. kerületi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (XVGYIÖK) Eötvös utcai bázisa. A héten napközis tábor címen a közösségépítésé a főszerep!

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Kormos Adrienn ifjúsági referens elmondta: nagyon örülnek, hogy az idei nyár már a közös programokról, élményekről szól. Július 12-től egy héten keresztül napközis tábort szerveznek a kerületi fiataloknak, ahol a kézműves foglalkozások mellett, előadások, filmvetítés, csapatépítés és kirándulások is tarkítják a repertoárt.

Gábor Balázs diákpolgármester az egyik legizgalmasabb eseménynek a hűvösvölgyi kirándulást tartja, ahol a gyermekvasutas ifikkel is találkoztak, ezt pedig azért érdekes számunkra, mert bár más területen mozognak, mégis sok szempontból párhuzamot lehet vonni a GYIÖK tagok tevékenységével.

A tapasztalatcsere minden bizonnyal mindkét fél számára előremutató, amit Polus Enikő mentálhigiénés szakértő alapozott meg egy izgalmas előadással. A szakember kitért arra, hogy olyan időszakon vagyunk túl, amiben a fiatalok a legjobban érintettek mentálisan, lelkileg és szociálisan is. Kimaradt egy év, amikor sokat kellett volna együtt bandázniuk, ismerkedniük, tapasztalatokat szerezniük, ezt kell most pótolni. Serdülő korban ahogy fogalmaz: nem mindig fordulnak az idősebbekhez és nyílnak meg pszichésen a felnőttek előtt a gyerekek, többek között ebben adott iránymutatót a résztvevőknek.

“ Olyan lélekmorzsákat hoztam, amiket ők is szétszorhatnak majd környezetükben, ezáltal ők is a közösségük javára lehetnek ” – jegyezte meg Polus Enikő.

A motivációból, élménydús pillanatokból nincs hiány Balog Fruzsina, az önkormányzat GYIÖK-segítője arról beszélt, hogy tudatosan állították össze úgy a heti programot, hogy a feltöltődésen kívül észrevétlenül a fiatalok mentális állapota is kiteljesendjen.

A vírushelyzet után garantált a jó buli, már csak azért is mert az utolsó napon, ha csak képletesen is, de az őserdők legándája is becsatlakozik a mókához, ugyanis a Tarzan parkban zárul a tábori kavalkád!

 

Comments are closed.