Szurkoljunk Dominikért!

A kilencesztendős Balogh Dominikot hamarosan ország-világ megismerheti. A pestújhelyi fiatalember ugyanis bejutott a Fölszállott a páva elődöntőjébe, amelyet a Duna TV közvetít.

Balog Dominik/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Balog Dominik/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Azért indítottuk Dominikot a versenyen, mert szerettük volna rajta keresztül megmutatni, hogy a roma kultúrának igenis van még hagyománya. Ilyen kisemberben is továbbélhet és virágozhat – mondta Balogh Zsolt, Dominik édesapja.
Dominikot a 6–16 éves korosztályban a szólótáncosok mezőnyébe nevezték be. Kategóriájában ő az egyedüli roma származású fellépő. A kisfiú abban a szerencsés helyzetben van, hogy a tánc szeretetét az anyatejjel együtt szívta magába. Szülei, Váradi Zita és Balogh Zsolt profi táncosok, akik mindkét fiukat kiskoruk óta magukkal vitték a táncházaikba. A most 17 esztendős Noé is szereti a táncot, többször fellépett már a kerületben is, de őt inkább a hangszerek érdeklik. Dominik azonban a színpadon teljesedik ki.
– Első versenye lesz a fiunknak, így nagy elvárásaink nincsenek vele szemben. Szeretnénk, ha sok tapasztalatot, ismerőst és egy kis hírnevet szerezne, amely fontos a jövője szempontjából. Persze, azt sem bánnánk, ha bejutna a döntőbe, és megnyerné a versenyt, de nincs ilyen kényszer rajta – mondta az édesapa.
Balogh Dominik a Duna TV november 27-i adásában szerepel majd.

Comments are closed.