Szüreti mulatság Rákospalotán

Idén is lesz szüreti felvonulás, melyre szeretettel vár mindenkit a Rákospalotai Örökségünk Egyesület szeptember 23-án. Az idei év különlegessége, hogy 50 éves főcsikós évfordulót ünnepel a közösség.

Szüreti felvonulás, archív/Fotó:: XV Média, Nagy Botond

Szüreti felvonulás, archív/Fotó:: XV Média, Nagy Botond

Kurucz Teréz és Tóth Imre 50 éve öltöznek be főcsikósnak, és ez alkalomból most unokájuk, Veperdi Mária és párja, Agárdi Tamás állnak fel a kocsira. A bírópár idén Szőcs Gábor és felesége, Kalauz Andrea lesz – tudtuk meg Veperdi Máriától.
A szüreti felvonulás reggelén a főcsikós a lovasokkal együtt egy lovas kocsi kíséretében elkezdi a csikós lányok összegyűjtését. A következő helyszín a Karácsony Benő park. Itt a csikósok addig táncolnak, amíg a bíró és a bíróné a lovasok kíséretében meg nem érkezik. A rendezvény délután 1 órakor veszi kezdetét a Karácsony Benő parkban, ahol színes programokkal várják az érdeklődőket: lesz pónikocsikázás gyerekeknek, mustkóstolás, magyarnóta-műsor Toldi Csabával, fellép továbbá a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes, illetve a Rákospalotai Örökségünk Egyesület férfikara.
A parkból délután 4 órakor elindul a szüreti felvonulás Rákospalota öregfalujának utcáin a mogyoródi Hangya Zenekar kíséretével.

Comments are closed.