Szünetelni fog az e-matrica és az e-útdíj értékesítése

Hálózati karbantartás miatt vasárnap, május 14-én hajnali 1 és 3 óra között szünetel az úthasználati díj és matrica értékesítése – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ).

A közlemény szerint a karbantartás időtartama alatt az ismert csatornák egyikén sem lesz lehetőség e-matricák és HU-GO viszonylati jegyek váltására, utóbbi esetében az egyenlegfeltöltés is szünetel.
A karbantartás a fedélzeti eszközt (OBU) használó ügyfeleket nem érinti, de nekik is rendelkezniük kell a megfelelő egyenleggel a megjelölt időszakra.
Kiemelték: a HU-GO regisztrációval rendelkezők számára fontos információ, hogy a beavatkozás alatt a bírságriasztási, az érvénytelen fedélzeti eszköz és az alacsony egyenleg értesítési funkciók szintén nem lesznek elérhetők.
A szolgáltató javasolja, hogy az úthasználati jogosultságot elővételben vegyék meg a karbantartás előtt az ematrica.nemzetiutdij.hu, illetve a www.hu-go.hu weboldalon, a NÚSZ ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél, vagy a Nemzeti Mobilfizetés Rendszeren keresztül SMS-ben, weben vagy applikációval – olvasható a közleményben.

Comments are closed.