Szülinapi BLF-torna

A Budapesti Legyőzhetetlen Feketék (BLF) Kosárlabda Klub minden évben nemzetközi tornával ünnepeli a születésnapját. Mivel az egyesület 24 éve alakult, az idei torna a BLF 24 Kupa nevet kapta.

A tornát hagyományosan az U12-es korosztálynak rendezik – mellettük még egy, az edzők által választott korosztálynak szokott tornát rendezni a rákospalotai egyesület -, és idén is hét csapatot hívtak meg a Hanga Ádámról elnevezett Bogáncs utcai tornaterembe.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Lipták Mihály vezetőedző elmondta, a torna célja ismételten az volt, hogy a BLF növendékei vidéki és külföldi csapatokkal is találkozhassanak. Ezért hívtak meg egy dunaújvárosi és egy egri, illetve két horvátországi csapatot is. Ez utóbbiak egyike a kerület testvérvárosának, Donji Kraljevec-nek a csapata volt.

Az idei torna különlegessége volt, hogy a mérkőzések eredményét nem a dobott kosarak, hanem a megnyert negyedek alapján számolták. Ez az olasz szisztéma izgalmasabbá tette a találkozókat és motiváltabbá a csapatokat. A tornát végül az Egri Kék Oroszlánok nyerték a KK Medjimurje Cakovec ellen, a bronzmérkőzésen pedig a Budapest Honvéd a házigazda BLF-Palotát győzte le.

Mladen Andrlic a díjátadón/Fotó: XV Média, Vargosz

Mladen Andrlic a díjátadón/Fotó: XV Média, Vargosz

Az eredményhirdetésen Horvátország magyarországi nagykövete, Mladen Andrlic is részt vett, aki Hajdu László országgyűlési képviselővel egyetemben különdíjakat ajánlott fel. A negyedik helyen végzett BLF-Palota együtteséből Katona Bence került be a torna All Star csapatába.

Comments are closed.