Szoros együttműködést tervez a fővárossal László Tamás fideszes polgármesterjelölt – videóval

A kerület és a főváros kapcsolatáról tartott sajtótájékoztatót László Tamás, a Fidesz – KDNP polgármesterjelöltje szeptember 20-án. Az esemény helyszíne az Erdőkerülő utca – Zsókavár utca találkozása volt, mondván, ez az egyik legszimbolikusabb pontja a fent említett kapcsolatnak.

– Ez az a két utca, amelyik a fővároshoz tartozik, és amelyeknek állapota már régen indokolttá tette volna a felújításukat – mondta László Tamás. – Amikor ideértem, egy buszvezető állított meg éppen, aki jelezte, hogy még a csuklós buszoknak is gondot jelent az Erdőkerülő utcában a közlekedés.

László Tamás elmondta, az ilyen fővárosi beruházásokért az aktuális polgármestereknek kell lobbizniuk, mert ők ülnek a főváros közgyűlésében. Amikor ő volt a polgármester (2010-14 között), a főváros több projektet is végrehajtott a kerületben (TÉRKÖZ vagy VEKOP pályázatok), azóta azonban nem történt semmi.

Forrás: XV Média, Nagy Botond

Forrás: XV Média, Nagy Botond

– Ennek a két útnak a felújítása is nagyon távolinak tűnik, még a tervek készítése sem kezdődött el, így a főváros jövő évi beruházásai között sem fognak szerepelni – mondta a polgármesterjelölt.

László Tamás szerint még számos olyan út van a kerületben, amely a fővároshoz tartozik, és megérett már a felújításra. Mint, ahogyan a fővárosnál kellene az M3-as autópálya kivezető szakaszán a zajvédelem befejezését is elérni. Erre például anno 360 millió forintot sikerült már kilobbiznia a fővárosnál, ez tehát ma már csak akarat kérdése lenne.

A polgármesterjelölt szerint számos kisebb korrekcióra – forgalmi szabályozások, zebrák létesítése –  is szükség lenne a kerület közútjain, azonban nem szabadna lemondani az újpalotai gyors villamos gondolatáról, illetve egyetlen olyan lehetőségről sem, amely javíthatná a közösségi közlekedést.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy Tarlós István főpolgármester ígéretet tett arra, együtt fog működni László Tamással, amit írásban is hajlandó lefektetni. Ezt a közeljövőben levél formájában valamennyi XV. kerületi választópolgárhoz eljuttatja majd.

Comments are closed.