Szomjoltó kutak

A Fővárosi Vízművek Zrt. szolgáltatási területén az úgynevezett közkifolyókat (közismerten nyomós vagy kék kutakat) a társaság üzemelteti az illetékes önkormányzattal kötött szerződés alapján. A megállapodás szerint az önkormányzat meglehetősen kedvező átalánydíjat fizet a Fővárosi Vízművek Zrt. részére.
A társaság a kerületi és agglomerációs települések önkormányzataival kötött kontraktusban rögzíti, mely közkifolyókra tart igényt a helyhatóság, illetve melyekre nem. Azokat a kutakat, amelyekre az önkormányzat nem tart igényt és a megszüntetéshez megszerezte az illetékes közegészségügyi szakhatóság hozzájárulását, a Fővárosi Vízművek fokozatosan eltünteti.
A XV. kerületben jelenleg 31 közkút esetében fizet az önkormányzat átalánydíjat a Vízműveknek, további 4 közkútra a korábban tett nyilatkozata alapján nem tart igényt a helyhatóság.
Önkormányzatunk nemrégiben megkereste a Fővárosi Vízműveket néhány kerületi tűzcsap ivócsappá alakítása miatt. Az erre vonatkozó megállapodást most készítik elő – tájékoztatta lapunkat a Fővárosi Vízművek.
Ez a projekt tavaly indult, elsőként – kísérleti jelleggel – a belvárosban, de a tűzcsapokból kialakított ivócsapok iránt a többi kerületi önkormányzat is érdeklődött. Éppen ezért 2016 nyarán néhány szerelvény megvásárlásával kerületünk lakosainak is elérhető lesz ez az utcai felfrissülés – tudtuk meg a szolgáltatótól.

Comments are closed.