Szombattól Kőbánya-Kispest és Göncz Árpád városközpont között metrópótló autóbusszal utazhatunk

Július 24-től négy héten át a 3-as metró szerelvényei a hét minden napján csak Újpest-Központ és a Göncz Árpád városközpont között járnak. Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között pótlóbuszokkal lehet utazni.

  • Az M3-as pótlóbusz Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között, a metró teljes üzemidejében közlekedik.
  • Az M3E pótlóbusz csak hétköznapokon csúcsidőben jár a Határ út és a Göncz Árpád városközpont között, a belváros felé a Népliget érintése nélkül.

A pótlóbuszok 1 percnél is gyakrabban indulnak, a pótlásban pedig több mint 100 csuklós, akadálymentes, légkondicionált autóbusz vesz részt.

A BKK a felújítás e szakaszában is javasolja a Göncz Árpád városközpont és a Népliget között az 1-es és 1M villamos igénybevételét is. Az alternatív eljutást biztosító járatok a fenti időszakban változatlanul közlekednek.

Július 24-től augusztus 22-ig ideiglenesen zárva tart a Népligetnél található ügyfélközpont, valamint a Lehel téri és a Nagyvárad téri pénztár. Az említett időszakban változatlanul üzemelnek a jegy- és bérletautomaták, valamint a Deák Ferenc téren és a Kőbánya-Kispestnél található ügyfélközpont.

Változások a közúti közlekedésben

A pótlóbuszok megbízható, zavarmentes közlekedésének biztosítása érdekében a Váci út és az Üllői út érintett szakaszain újra buszsávokat jelöltek ki.

A Váci úton és Róbert Károly körúton közlekedőket érintő korlátozások:

  • A Váci úton – a városból kifelé vezető irányban – a jelenlegi buszsávot meghosszabbítják egészen a Róbert Károly körút térségéig, a Déryné közig.
  • A Váci úton a belváros felé vezető oldalon, a szélső forgalmi sáv szintén már a Róbert Károly körút térségétől, a Zsilip utcától buszsáv lesz.
  • A Göncz Árpád városközpontnál, a Róbert Károly körúton a Teve utcai csomópontnál – az Árpád híd felől érkezőknek – sem balra a Teve utcába, sem visszafordulni az Árpád híd irányába nem lehet, egyéb forgalmi irányoknál pedig sávelhúzásokra kell számítani.
  • A Róbert Károly körúton a Váci úti kereszteződésnél az Árpád híd irányában csak a belső sávból érhető el a belváros és a Kacsóh Pongrác út.

Az Üllői úton és Vak Bottyán utcában közlekedőket érintő változások:

  • Az Üllői úton, a népligeti Borbás Vince sétány és a Kőér utca között mindkét irányban buszsáv lesz a szélső forgalmi sávokból.
  • A Vak Bottyán utcát a Ferihegyi Repülőtérre vezető út és a Lehel utca között lezárják az autóforgalom elől, oda – a célforgalom kivételével – csak a pótló autóbuszok hajthatnak be.

Comments are closed.