Szombaton, június 17-én kezdődik a nyári menetrend a MÁV-nál

Szombaton, június 17-én kezdődik a MÁV-Start Zrt. nyári menetrendje, ami augusztus 27-ig marad érvényben – derült ki a MÁV-Start Zrt. sajtótájékoztatóján.

Az utasok új típusú jegyekkel találkozhatnak a nyári időszakban. Ilyen például az e-Balaton és az e-Velence elektronikus jegyek, amiket az utasok a menetrendben @ jellel ellátott vonatoknál vehetnek igénybe, és ezek árából 15 százalékos kedvezmény kapható. A másik újítás a Balaton-bérlet, illetve az úgynevezett balatoni füzetjegy, ami 10 darab jegyből áll.  A Balaton-bérletet Budapest és a Balaton közti utazáshoz lehet igénybe venni. A diákok számára pedig idén is elérhető a Vakáció bérlet (15, 30, 60 vagy 90 napra), amiket a diákigazolvánnyal rendelkezők az ország bármely pontján felhasználhatnak, a MÁV-Start és a GYSEV teljes belföldi hálózatán.
Az előző évekhez hasonlóan a Balaton északi partjára idén is a Tekergő gyorsvonatokkal, a Kék hullám és a Piroska-sebesvonatokkal, a déli partjára pedig a Balaton-express vonatokkal, a Déli/Parti és a Siófok Flirt sebesvonatokkal lehet utazni.  A Balaton északi partjára a legolcsóbban a Tekergő gyorsvonattal utazhatnak az érdeklődők, ugyanis erre a járatra nem kell gyorsvonati pótjegyet váltani, ráadásul ezek a vonatok nagy kapacitású kerékpárkocsikkal közlekednek.

Véget ért a vágányzár, ezért június 16-án ideiglenesen átadják a forgalomnak az egyébként 2018-ig felújítás alatt álló dél-balatoni vonal Szántód-Kőröshegy-Balatonszentgyörgy, valamint a Fonyód-Kaposvár közti szakaszokat. A vasúttársaság mindenkitől azt kéri, hogy ezeken a szakaszokon kizárólag a kijelölt vasúti átjárókban és a gyalogos forgalomnak kijelölt helyeken közlekedjenek.

Comments are closed.