Szívekben gyűlnek a kupakok

Két piros kupakgyűjtő szívet helyeztek ki a kerületben a közelmúltban. Az egyik a Pestújhelyi Közösségi Ház elé, a másik pedig a Károly Róbert Általános Iskola mellé került, és arra várnak, hogy minél előbb megteljenek műanyag kupakokkal.

A kezdeményezést Gyurkó Dániel képviselő karolta fel, akit tavaly év végén kerestek meg a Pestújhelyi Közösségi Ház munkatársai azzal, hogy szeretnének egy látványosabb kupakgyűjtőt kihelyezni, mivel a kupakok tárolása korábban nehézségeket okozott.

A szervezésben, előkészítésbena képviselő segítségére voltak a közösségi ház és a polgármesteri hivatal munkatársai, valamint Lukács Gergely képviselő is.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

„A pestújhelyi kupak-gyűjtésből befolyó összeget minden alkalommal egy-egy Pestújhelyért dolgozó szervezetnek, intézménynek, közösségnek fogjuk felajánlani. Ezért kérek mindenkit, hogy az otthon gyűjtött kupakokat, ha tehetik, hozzák el a szívecskébe, hiszen a saját közösségünkért teszünk ezzel” – írta a képviselő közösségi oldalán. Arra is ígéretet tett,hogy a támogatottakról minden alkalommal tájékoztatást ad majd.

Úgy tudjuk, hogy a későbbiekben a kerület más részein is lesznek majd kupakgyűjtő szívek.

A kupakgyűjtő szív kezdeményezése annak idején Dániából indult el hódító útjára, ma már számos településen megtalálható ez a különleges utcabútor.

A felvásárlócégek kilogrammonként fizetnek a kupakokért, az így befolyt összeget gyakran karitatív célokra fordítják a gyűjtők.

 

Comments are closed.