Színpompás pályázat

A Virágos Magyarország versenyt idén is meghirdette a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). Május 15. és július 1. között várják azokat a fotókat, melyek megmutatják milyen növények, virágok szépítik az erkélyeket, illetve a kerteket. A legjobb pályázatok benyújtói értékes kertészeti utalványt kapnak.

Guller Zoltánt, az MTÜ vezérigazgatója elmondta: a 27 éves múltra visszatekintő Virágos Magyarország verseny az ország legnépszerűbb környezetszépítő kezdeményezése, amely idén, a koronavírus-járvány miatt átalakul: „2020-ban az önkormányzatok helyett az egyéni erőfeszítéseket ismerjük el, így kaphat díjat a legszebb balkonkert, a legvirágosabb előkert tulajdonosa”. Hozzátette, bízik abban, hogy az átalakult verseny a magyarországi díszkertész szakmának is támogatást nyújthat ebben a példa nélküli helyzetben.

A május 15-én induló Virágos balkonok, virágos kertek című pályázatnál a résztvevőknek 6 darab balkonkerti vagy előkerti fotót és egy legfeljebb 400 karakteres leírást kell készíteniük két kategóriában a Legvirágosabb balkon vagy Legvirágosabb előkert. A fotókat július 1-jéig várják a szervezők a verseny honlapján, a palyazat.viragosmagyarorszag.hu oldalon.

Kategóriánként az első 3 legvirágosabb balkont és előkertet 150 ezer forintos kertészeti utalványokkal díjazzák majd az augusztusi eredményhirdetésen – írja az MTI.. Ezen kívül 7-7 pályázatot 100 ezer forint értékű kertészeti utalvánnyal jutalmaznak, valamint a közönség is szavazhat, az általuk kiválasztott pályázatokat 100 ezer forint értékű kertészeti utalvánnyal ismerik el.

Comments are closed.