Színes őszi ízkavalkád

Pestújhelyen szép az ősz! A megállapítás ugyan nem egy francia sanzon kezdőszavai, azonban szeptember 7-én reggel 9-től este 7 óra között a helyi közösségi házban a természet legszebb kincseire lelhetünk.

Az eseményen ezúttal is helyi hobbikertészek terményeinek bemutatása áll a középpontban. A kóstolás sem maradhat ki a sorból, az ízes zamatok mellett az idei mustból is kortyolhatunk, ezenkívül játékos feladatok, gyermekrajz-kiállítás és délután 1 órától kézműves foglalkozások szórakoztatják a résztvevőket.

Archív fotó: XV Média Nagy Botond

Archív fotó: XV Média Nagy Botond

A népszerű növénydoktor-rendelés Kérdezz! Válaszolunk szlo­gen­nel a kezdő kertészkedőknek nyújt hasznos tanácsokat, praktikákat. Mindemellett a kiállítók is felvilágosítást adnak az általuk bemutatott növények termesztéséről, illetve a kertbarátkör működéséről. A rendezvény ingyenes, az óvodás és az alsó tagozatos gyermekcsoportokat előzetes bejelentkezés alapján fogadják a szervezők, a felnőtt látogatók pedig FKF-es lombgyűjtő zsákot kapnak ajándékba, valamint a kiállításról összeállított tesztet helyesen kitöltők között kisorsolnak egy komposztálót.

Comments are closed.