Szeptembertől újra a teljes vonalon jár a 4-es és a 6-os villamos

Ismét teljes vonalon járnak szeptember 3-ától a nagykörúti villamosok, befejeződik az Oktogon és a József utca közötti, június 16-án kezdődött felújítás – írja a BKK.

Fotó: BKK

Fotó: BKK

Az átadásig azonban még kétszer változik a villamosok menetrendje. Vasárnaptól, augusztus 19-től egy héten keresztül a 4-es és 6-os villamosok két szakaszra osztva, a Széll Kálmán tér és az Oktogon, illetve a dél-budai végállomások és a Harminckettesek tere között járnak. Augusztus 25-étől a teljes megnyitásig viszont az Oktogontól egészen a dél-budai végállomásokig pótlóbusz közlekedik.
Szeptember 3-án éjjel és 4-ére virradóra a teljes vonalon pótlóbusz jár a reggeli villamos-üzemkezdetig, onnantól viszont a teljes vonalon a villamosok közlekednek. További aszfaltozási és útburkolatfestési munkák még lesznek, de ezek már nem zavarják majd a villamosforgalmat.
A nagykörúti Európa legforgalmasabb villamosvonala, amelyen nonstop a közlekedés. A június 16-án kezdődött felújítás során a BKV az Oktogon és a József utca között a korszerűbb pályát építtetett, így a szükséges karbantartások a mostaninál gyorsabban, egyszerűbben elvégezhetők lesznek.

Comments are closed.