Szektorfelelősök lendületben

Rákospalotán, Pestújhelyen és Újpalotán is szektorfelelősök ellen­őrzik köztereink állapotát, felmérik, dokumentálják az esetlegesen felmerülő hibákat, koordinálják azok elhárítását.
Kerületünk mindhárom városrészének van egy felelőse a Répszolgnál. A szektorfelelősök feladata, hogy a körzetüket bejárva feltérképezzék a problémákat, legyen szó akár kátyúkról, megrongált padokról, illegálisan lerakott szemétről, elburjánzott gazról, leszakadt faágról vagy szemetes homokozóról. A bejárás során észlelt anomáliákat aztán egy adatbázisban rögzítik, ahol egyébként a lakossági panaszok és a városházáról jelzett problémák is megtalálhatók. Így biztosítható, hogy a köztéri gondokra mielőbb hatékony megoldás születhessen – tudtuk meg dr. Jankura Tamástól, a Répszolg ügyvezetőjétől.

Fotó: XVMÉDIA

A rendszer arra is lehetőséget nyújt, hogy a kerület önkormányzati képviselői a szektorfelelősökkel együtt bejárják saját körzetüket. Minden héten más-más egyéni körzet képviselői csatlakozhatnak a Répszolg szakembereihez, ily módon ellenőrizhetik a körzetük állapotát. Ezeken a bejárásokon a képviselők közvetlenül jelezhetik a Répszolg felé észrevételeiket, kérhetnek segítséget egy-egy probléma megoldásához.
A szektorfelelősi struktúra jó példája a hivatal, a képviselő-testület és a Répszolg együttműködésének. Segítség lehet abban, hogy az önkormányzat jó gazdája legyen a kerületnek. A rendszer felállítását Tóth Imre alpolgármester szorgalmazta, a városgazdálkodási főosztály vezetője, Benedekné Bagyinszki Márta pedig minden támogatást megad a hivatal részéről a megfelelő működéséhez – tette hozzá dr. Jankura Tamás.

Comments are closed.