Szebb, színesebb zöldterületek

A kerületben található úgynevezett kiemelt virágágyások újragondolását, megújítását tervezi a Répszolg. Az első ütemben városrészenként két-három helyszínen végzik el ezeknek a 30-40 évvel ezelőtt készült ágyásoknak a bontását,illetve környezetük rendezését, modernizálását, szebbé tételét.

A munka Újpalotán már elkezdődött. A Fő téren két ágyást már elbontottak, a harmadikat április és június között szeretnék felszámolni, mivel abban jelenleg bambusz van ültetve, amit akkor lehet kitelepíteni.

A folytatásban Rákospalotán a Rákos úti lakótelepen, illetve az Énekes utca és Szövőgyár utca környékén bontanak el kiemelt ágyásokat és tervezik át,rendezik újra környezetüket.

Pestújhelyen a Mézeskalács térnél, a Wesselényi és Vasutastelep utcánál végzik el ezeknek a zöldfelületeknek a rendezését.

A konkrét tervek, pontos leírásokkal, látványtervekkel március végére készülnek el, ezekből a lakosság is tájékozódhat majd arról, hogy mi készül a lakókörnyezetükben. A tervek elkészülte után a kivitelezés körülbelül 60 nap alatt valósul meg. Ez idő alatt ültetik be a gondosan megválasztott, a megváltozott klímaviszonyokat is jól tűrő évelőket, cserjéket, egynyári virágokat az ágyásokba – mondta el lapunknak dr. Jankura Tamás, a Répszolg vezetője.

A növényültetés mellett megújítják a burkolatokat, világítást szerelnek fel, felújítják, lecserélik az utcabútorokat is annak érdekében, hogy hangulatosabb, barátságosabb, szerethetőbb zöldterületet biztosítsanak a környék lakóinak.

Comments are closed.