Százmilliók felújításokra

Az önkormányzat idén több mint 382 millió forintot biztosított a GMK-nak a kezelésében lévő oktatási-nevelési, valamint szociális intézmények jelentősebb karbantartási és felújítási munkái elvégzésére. Kósa István műszaki igazgató arról számolt be, hogy a legnagyobb felújításokat idén három rákospalotai iskolában sikerül megvalósítani.

A Czabán iskola felújítási munkái csaknem 40 millió forintot tesznek ki. Ebből elkészült a lapos tető szigetelésének rekonstrukciója, a tantermek jelentős részének festése, a tornatermi öltözők, mosdók teljes körű felújítása, valamint a tálalókonyha és étkező nyílászáróinak cseréje, a tálalókonyha burkolatainak és bútorainak felújítása. Az őszi időszakra tolódott a fűtéshálózat korszerűsítése.

A Dózsa gimnázium felújított bejárata/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A Dózsa gimnázium felújított bejárata/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Mintegy 50 millió forintba kerül a Dózsa gimnázium, valamint a Károly Róbert Általános Iskola felújítása. A Dózsa Fő úti épületében termeket és folyosókat festettek ki, burkolatot cseréltek, felújították a parkettát. A portálokat cserélték, és tetőszigetelési, -javítási munkákat is elvégeztek. A fűtési szezon kezdete előtt végeznek kazáncserét, és a régi épületen a nyílászárócsere is megvalósul.
A Sződliget utcai telephelyen a Dráma-épületben befejezték a vizesblokkok kialakítását. A főépület két tantermében korszerű táncpadlót is leraknak. Az egyikben már elkészültek a munkával, a másikban az őszi szünetben végzik el a felújítást.

Felújított mosdók a Károly Róbert-iskolában/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Felújított mosdók a Károly Róbert-iskolában/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A Károly Róbert iskolában megvalósult a lapos tető korábban elmaradt felületeinek rekonstrukciója, a tornatermi öltözők, mosdók teljes körű felújítása. A létesítményben üzemelő főzőkonyha kiszolgálóhelyiségeinek és a tálalókonyha burkolatainak cseréjével és festésével is végeztek. Tart még a tálalókonyha bútorainak cseréje, és a fűtési szezon előtt elkészül a hőközpont korszerűsítése.

Comments are closed.