Szabadulj, ha tudsz!

A környék első szabadulószobája nyílt meg szeptember 1-jén a Zsókavár utca 2. szám alatt. Az önkormányzat, valamint Király Nagy Éva, Kiri Zsuzsa és Gégény Marcell támogatásával megvalósult szórakozóhely ingyenes, sőt a feladatokat időben teljesítő csapatok még ajándékot is kapnak.
– Három évvel ezelőtt Győrben jártam egy szabadulószobában, amely nagyon megtetszett. Felmerült az ötlet, hogy itt is lehetne ilyet csinálni. A Zsókavár III. projekt után felszabadult iroda pedig alkalmasnak bizonyult a megvalósításra – tudtuk meg Várhegyi Gábor ötletgazdától.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Igaz, hogy a hely nem túl nagy, de sikerült a maximális helykihasználással megidézni az egri vár kazamatáit. Kerületünk első szabadulószobája ugyanis az Egri Csillagok nevet viseli, így a feladatok is ehhez a témához kapcsolódnak. Ennek megfelelően a csapatok találkozhatnak többek között Évával, Gergővel és Dobó Istvánnal is, miközben egyre közelebb jutnak a kijutáshoz. A csapatoknak ehhez különféle logikai feladatok megoldásával számzáras lakatokat kell használniuk, miközben tárgyakat kell kombinálniuk egymással az izgalmas nyomozás során. A szobában dísztárgyak is vannak, amelyek nehezítik a használati tárgyak felismerését.
Egy csapat legalább két-három, legfeljebb négy-öt emberből állhat, 10 éven aluliak pedig csak felnőtt kíséretében játszhatnak. A játékhoz történelmi ismeretek nem szükségesek, ezzel együtt az üzemeltetők tervei szerint dél­előttönként iskolásokat fogadnának, akik rendhagyó történelemóra keretében mérettethetik meg magukat.
Időpontot foglalni a 06 20 971 7289-es számon vagy a gabivar@vipmail.hu e-­mail-címen lehet.

Comments are closed.