Szabadtéri istentisztelet

Amire az újpalotai reformátusok immár 15 éve várnak, az mostanra kézzelfogható közelségbe került. Az új templomuk alapkövét szeptember 18-án helyezték el az épület alapjában.

Az újpalotai református missziói gyülekezetet 2002 őszén alapították a Budapest Északi Református Egyházmegye és az akkori esperes, Simonfi Sándor rákospalotai lelkész támogatásával. Az első istentiszteletet 2002 októberének utolsó vasárnapján tartották az Újpalotai Szabadidő Központban, és a gyülekezet még most is itt imátkozik. Fogarasi Gábor gyülekezetépítő lelkész 2005-ben költözhetett be az újpalotai lakótelepre, és ekkor kezdődtek azok a foglalkozások – ifjúsági órák, biblia- és hittanórák -, melyek aztán a gyülekezet növekedését elősegítették. A formálódó gyülekezet 2005. január 1-jével vált missziói egyházközséggé, és előbb a Kontyfa utca 6. szám alatti panelház egyik földszinti helyiségében, majd a Száraznád utca 4-6. szám alatt talált átmeneti otthonra. A templom építésének a gondolata 2014-ben fogalmazódott meg először. Az épület helyét a kerületi önkormányzat jelölte ki, a területet pedig 99 évre a református egyháznak adományozta.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Hajdu László polgármester és dr. Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke is elmondta, hogy az alapkőletétel időpontját megelőzte az engedélyeztetési eljárások beszerzése és az épület alapozási munkálatai. Hajdu László polgármester hozzátette, az új református templom szép ajándék lesz a lakótelep ötvenedik évfordulójára.

A templom építési tervét, hálaadó iratot és a rendezvényre szóló meghívót tartalmazó időkapszulát szeptember 18-án szabadtéri istentisztelet keretében a polgármesteren és a püspökön kívül Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó és dr. Sápi Zoltán, a református misszió gondnoka helyezte el az épület alapjában.

Comments are closed.