Súlyemelő edzőközpontot avattak a Budai II. László Stadionban

Felavatták a Magyar Súlyemelő Szövetség vadonatúj edzőközpontját a Budai II. László Stadion központi épületének alagsorában január 24-én, csütörtökön.

A súlyemelő centrum egy év alatt készült el és 130 millió forintba került. Helyet kapott benne egy 250 négyzetméteres edzőterem, rekreációs és orvosi szoba, öltözők és zuhanyzó, mosó- és szárítóhelyiség, valamint egy szállórész is.

Szalagátvágás/XV Média, Nagy Botond

„A sportállamtitkárság adott nyolcvanmillió forintot a beruházásra, a Magyar Súlyemelő Szövetség hozzátett ehhez eszközökben ötvenmilliót. Emellett a kerületi önkormányzat is nagy segítséget nyújtott azzal, hogy tizenöt évre biztosította nekünk ezt a termet” – mondta el Dobos Imre, a sportági szövetség elnöke az MTI-nek.

A kiváló szálláslehetőségnek is köszönhetően az edzőközpontban táborozhatnak a felnőtt- és korosztályos súlyemelő válogatottak külföldre utazásuk előtt, az elnök szavai szerint közvetlenül a versenyeket megelőzően itt végezhetik el az utolsó simításokat, a felkészülés végső, finomító szakaszát.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

„Lehetőséget biztosítunk itt a kerület fiataljainak is ahhoz, hogy a sportágunkkal közelebbi kapcsolatba kerüljenek, s ami ugyancsak roppant fontos, itt lesz a Testnevelési Egyetem és a szövetségünk közötti megállapodásnak megfelelően a súlyemelőedzők képzésének gyakorlati oktatóközpontja” – tette hozzá Dobos Imre.

Az avatóünnepségen megjelent Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, Németh Angéla polgármester, valamint Victorné dr. Kovács Judit és Tóth Imre alpolgármesterek.

Comments are closed.