Stresszmentes ünnep

Korunk betegsége a stressz. Ünnepek előtt pedig jócskán kijut az izgalomból. Mit tehetünk, hogy megtaláljuk belső nyugalmunkat, többek között erre kerestük a válasz, melyben segítségemre Sághy András természetgyógyász, Érzelmi Felszabadítás Technika (EFT) terapeuta és tréner lesz.

relax

– Mit jelent az EFT?
– Ez egy holisztikus módszer, amely azt tartja, hogy betegségeink többségének oka lelki eredetű. Mivel a test és a lélek szoros összefüggésben van egymással, ezért jó eredményt lehet elérni, ha egyszerre foglalkozunk mindkettővel.
– Hogyan képzeljük el ezt gyakorlatban?
– Beszélgetünk a megoldandó problémáról, és közben ujjaink hegyével gyengéden kopogtatjuk a fejen, a törzsön és a kézfejen megtalálható akupunktúrás pontokat. Ezért mondják, hogy „az érzelmek akupunktúrája”, tű nélkül. A pontok kopogtatásának hatására ugyanis érezhetően energikusabbá, könnyedebbé, nyugodtabbá válunk, érzelmeink felszabadulnak. Mindezt azzal érjük el, hogy helyreállítjuk a testben a zavartalan energiaáramlást.
– Ezek szerint az EFT hatékony a stressz ellen is?
– Amikor feszültek, idegesek vagyunk, izzad a tenyerünk, szívünk majd kiugrik a helyéről, nem kapunk levegőt nem tudunk jól „funkcionálni”.Ez a miatt van, mert ilyen állapotban az energiarendszerünkben az áramlás nem megfelelő. Blokkok, elakadások keletkeznek, ezeket érzékeljük a tüneteinkben. Az EFT terapeuta a meridiánok végét stimulálva feloldja ezeket az energiablokkokat, ezzel csökkenti, szünteti meg a stresszes állapotot. Ennek eredményeként gyakran percek alatt sikerül megszüntetni olyan problémákat, melyek más módszerrel hónapokig, esetleg évekig is eltartanak. Ráadásul az EFT gyorsan megtanulható, bárhol és bármikor alkalmazható.

Comments are closed.