Sportos munkaértekezlet

Egy év múlva lejár a jelenleg érvényben levő sportkoncepció, ezért elkezdték annak felülvizsgálatát. A feladattal az önkormányzat a nemzetközi hírű szakembert, az egykori sportállamtitkárt, MLSZ-főtitkárt, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusát, dr. Elbert Gábort bízta meg.

Dr. Elbert Gábor/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Dr. Elbert Gábor/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A szakember először a két kerületi labdarúgóklubbal, a REAC-cal és a Feminával vette fel a kapcsolatot, de a közeljövőben a többi sportegyesületet is meglátogatja. Az új kerületi sportkoncepció alapjainak a bemutatására azonban még a többi klubbal való kapcsolatfelvétel előtt, a január 27-i sportfórumon sort kerített, ahol a kerületi sportszakemberek is elmondhatták a véleményüket. A fórumon mutatták be a Köznevelési, Közművelődési és Sport Osztály új sportos munkatársát, Fodor Sándort is.

A fórumon részt vett Hajdu László polgármester és dr. Lamperth Mónika jegyző is. A polgármester az új sportkoncepció kidolgozását azzal indokolta, hogy az önkormányzat évente több száz millió forintot költ a sportra, ám a 30 sport- és 12 diáksportegyesületnek nyújtott támogatások nem átláthatóak. Az Elbert Gábor által felvázolt tervezetben is nagy hangsúlyt kap az önkormányzat szerepvállalása mind a létesítmények építései, üzemeltetése, mind pedig a finanszírozás terén.

Az új, hosszú távú sportkoncepciónak 2016 őszére kell elkészülnie, addig többször egyeztetnek még a sportvezetőkkel. A koncepció hatályba lépése 2017-ben várható.

Comments are closed.