Sportos megemlékezést szerveztek a Kovács Pál-napon

Rendhagyó volt az idei Kovács Pál-nap az egykori olimpiai bajnok kardvívóról elnevezett rákospalotai iskolában. Idén ugyanis nem hívtak ismert sportolót, és nem adtak át egyetlen kitüntetést sem.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A programok április 11-én az iskolában kezdődtek: a diákok az udvaron sorversenyeken és ügyességi játékokban vehettek részt. Majd átmentek a Budai II. László Stadionba, ahol először a 2019 méteres váltófutást rendezték meg mind a kilenc osztály részvételével, aztán a már korábban lebonyolított iskolai labdarúgó-selejtezők két legjobb csapata, a 9. b és a 11. b döntötte el egymás között, hogy melyik osztály focizik a legjobban. Az április 11-i programot egy e-sportverseny zárta, a Budapest Honvéd e-sportszakosztályának szervezésében. Ezen harminckét diák vett részt, a győztes pedig jutalmul képviselheti majd az iskolát a Honvéd által rendezendő döntőben.

A másnapi események már nem a mozgásról, hanem a hagyományról, az elméletről és a kreativitásról szóltak. Az osztályok képviselői megkoszorúzták Kovács Pál emléktábláját, majd egy szellemi olimpiai vetélkedőben vettek részt.

Comments are closed.