Speciális fesztivál

Kétnapos fesztiválon mutatkozhattak be a különféle művészeti csoportokban tevékenykedő fogyatékossággal élő társaink. A Fő tér, valamint az Újpalotai Közösségi Ház adott otthont május 15-én és 16-án annak a Speciális Művészeti Fesztiválnak, melyet hagyományteremtés szándékkal rendeztek meg immáron harmadik alkalommal a XV. Kerületi Önkormányzat Egyesített Szociális Intézmény – Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona és a Csokonai Kulturális és Sportközpont, valamint a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület közös szervezésében – áll a meghívóban.

Fellépők a fesztiválon/Fotó: XV Média, Vargosz

Fellépők a fesztiválon/Fotó: XV Média, Vargosz

A fesztivál célja, hogy a művészet eszközeivel felhívja a figyelmet a fogyatékossággal élő közösségek értékteremtő munkájára, formálja ezzel a többségi társadalom szemléletét, növelje az emberek egymás iránti toleranciáját. A programok, előadások kapcsolatot teremtenek a hátrányos helyzetű csoportok között, a művészeti irányzatok segítségével motiválja a résztvevőket egymás elfogadására.
A fesztivál jó alkalom arra is, hogy az ország számos részéről érkező csoportok és egyéni előadók bemutatkozása, színpadi fellépése mellett közös szakmai beszélgetések és tapasztalatcsere bontakozzon ki.

Comments are closed.