Segítség időseknek

A járványügyi vészhelyzetre tekintettel a XV. kerületi Operatív Törzs megelőző, óvó intézkedést hozott március 18-án – közölte Reiszné Naszádi Magdolna a helyi Népjóléti és Intézményfelügyeleti Főosztály vezetője. 

14 napra karantént kellett elrendelni a kerületi Gondozóház és a Nyugdíjasház teljes területére,  mert valaki megszegte a szabályokat. A Gondozóházban ugyanis látogatási tilalom volt érvényben, azonban ezt egy hozzátartozó megszegte és érintkezett az egyik bent élővel. Az ÁNTSZ ellenőrizte az épületet – amelyben a Gondozóház mellett a Nyugdíjasház is működik. Fertőzést nem mutatták ki, azonban tekintettel arra, hogy idősek élnek ott, megelőző, óvó intézkedésre szólított fel a kerületet.

Reiszné Naszádi Magdolna arról is beszélt, hogy  elindult az időseket és rászorulókat segítő szolgáltatás a kerületben. Az önkormányzat, dolgozói segítségével hetente egyszer a rászoruló 70. életévét betöltött idős lakosoknak, háztartásonként heti 1 alkalommal biztosítja a bevásárlást 10.000 Ft összegig, 7 kg súlyhatárig, amely jelenti az alapvető élelmiszerek, tisztálkodási szerek beszerzését, postai csekk feladását. A bevásárláshoz azt kérik, listát készítsenek névvel, lakcímmel, telefonszámmal ellátva, amelyet a pénzzel együtt helyezzenek el egy borítékban. A pénz átadásáról, átvételéről elismervényt állítanak ki.

A bevásárlásokat az önkormányzat munkatársai végzik, akiknek névvel ellátott, a jegyző által aláírt névtáblájuk lesz. Ez azért fontos, mert csalók is felbukkanhatnak. Fontos tudni, hogy nincs ingyenes teszt, nincs ingyenes fertőtlenítő takarítás! Ne csak az egészségükre, a biztonságukra is figyeljenek!

Elérhetőségek: segítseg@bpxv.hu, zöldszám: 0680-203-804, 305-3185.

Comments are closed.