Segítség az ünnepek előtt

Folytatódott az ÖTHÉT Egyesület karitatív programja, idei utolsó rendezvényüket november 30-án tartották.

Makai Ferenc és Németh Angéla/Fotó: XV Média, Vargosz

Makai Ferenc és Németh Angéla/Fotó: XV Média, Vargosz

A Gyűjts az életért! kampány támogatóinak jóvoltából november végén – 2017-ben az utolsó rendezvényen – ismét két kerületi rászoruló család vehetett át adományt, amely az ünnepi készülődést is megkönnyíti a számukra. Az ajándékot Makai Ferenc, az ÖTHÉT Egyesület elnöke és Németh Angéla alpolgármester adta át.

A Gyűjts az életért! kampány immár harmadik éve tart, és idén hat alkalommal összesen 12 családnak sikerült támogatást nyújtani mintegy egymillió forint értékben.

A támogatások közadakozásból származnak, egyrészt magánszemélyek járulnak hozzá azzal, hogy a háztartásukban összegyűlt kupakokat leadják az erre kijelölt gyűjtőhelyeken (valamennyi közintézményben van ilyen), másrészt pedig az évek során egyre több támogató – a TESCO, a Pál Autóház, a Hörpentő, a Nádastó Étterem, a Csapi-15 Kft., a Magyar Vöröskereszt, a XV. kerületi önkormányzat, a RÁTE és Tóth Veronika önkormányzati képviselő – csatlakozott a programhoz.

A kerület leghosszabb ideje tartó kampányát a népjóléti és intézményfelügyeleti főosztály, valamint az XVMédia Kft. is támogatja.

Comments are closed.